ÖIS Supporterklubb Balders Hage

En av Sveriges äldsta supporterklubbar – Grundad 1951

ÖIS Supporterklubb Balders Hage bildades den 18:e juli 1951 under namnet ÖIS Fotbollsvänner, i syfte att stötta ÖIS fotbollsverksamhet med pengar, jobb och bostäder till nya spelare i laget. 1977 så bytte klubben namn till ÖIS Supporterklubb, och 2004 så antogs nuvarande namn.

Supporterklubbens mål och syfte kom att utökas och utvecklas genom åren; 1974 anordnades exempelvis de första bortaresorna i Balders Hages regi, och runt samma tidsperiod började även souvenirer att framtas i förhoppning att färga staden i de vackraste av färger. Dessa olika delar har sedan dess varit återkommande och bofasta pelare i verksamheten. 

I sin nuvarande form så kan Balders Hage enklast beskrivas ha som huvuduppgift att stödja Örgryte IS på alla sätt möjliga, och tillvarata sina medlemmars intressen. I detta ingår allt från Agnefonden, betalande av ungdomskontrakt och souvenirförsäljning till arrangerande av bortaresor, 1887 Cup och ÖIS-fest, bland mycket annat.

Bli medlem och hjälp oss stötta ÖIS!

Vill du hjälpa Balders Hage på fler sätt?
Är du intresserad av att fotografera ÖIS matcher, hjälpa till med att ta fram souvenirer eller stå i inträdet till cup- och träningsmatcher? Oavsett vad du är sugen på eller vilken kompetens du besitter behöver vi alltid ideell hjälp. Om du känner dig lockad att fördjupa ditt supporterskap till ÖIS, skicka ett mail till info@oissupporter.se.

Supporterklubbens ordinarie stadgar, från 18 juli, 1951

Rulla till toppen
Scroll to Top