Balders Hages styrelse 2022

Säsongen 2022 står för dörren, och vi har ett spännande år framför oss som ÖIS:are. I Balders Hage styrelse, liksom i ÖIS spelartrupper, har det tillkommit några nya ansikten, så vi tänkte att det kan vara passande med en liten presentation av oss tio som på er medlemmars mandat sitter på förtroendeuppdrag att föra supporterklubben framåt. Så här nedan följer några frågor och svar med årets styrelsemedlemmar! (Vill ni ha ansikten till namnen så går dessa att hitta i vår styrelseflik här på hemsidan!)

Mattias Bladmyr

Ålder: 22
Yrke/sysselsättning: Läser till bibliotikarie i Borås.
Styrelseroll, just nu: Ledamot. Ansvarig för Östra Baren, och deltagare i kommunikationsgrupp.
Min plats på arenan: Lite olika! För det mesta hittar man mig högt upp på ståplats vrålandes ”nEr MED FLAGGJÄVLeN”. Ibland tar jag en mazarin och en kopp kaffe på långsidan. Spelas det musik i Östra Baren? Då är jag ofta i närheten.
Favoritspelare i årets upplaga av ÖIS: Anton Lans
Hur blev du ÖIS:are? Gick på gamla Gamla Ullevi första gången som spädbarn. Efter ett åttaårigt uppehåll kom jag tillbaka inför säsongen 2015. Det sexiga premiärmotståndet Husqvarna FF lockade.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? Rabatterna! Framförallt på bortaresor. Då får du även träffa oss här i styrelsen. Häng med!

Magnus Bång

Ålder: 52
Yrke/sysselsättning: Jobbar på kundservice på ett transportföretag på Landvetter flygplats.
Styrelseroll, just nu: Suppleant.
Min plats på arenan: Det har innan varit sittplats på hemmamatcherna och ståplats på bortamatcherna. Kommer mixa mellan ståplats och sittplats på hemmamatcherna i år då jag skall försöka skola in min systerdotter i ÖIS-livet och hon är för liten för ståplats ännu så de matcher hon är med blir det sittplats.
Favoritspelare i årets upplaga av ÖIS: Daniel Paulson är given där. Kapten och supporter i ett! Markus Haglind Sangre skall också nämnas. Backlinjens härförare!
Hur blev du ÖIS:are? Min pappa tog med mig på ÖIS-Kristianstad 4-2 1980. Jag hade varit ointresserad av fotboll innan dess och blev helt omvänd på 90 minuter. Efter det betydde fotbollen allt. Det var en perfekt tid att börja hålla på ÖIS då vi senare den hösten gick upp i Allsvenskan efter den berömda straffen av Stig-Olof Berg som i den sista matchen på övertid mot Grimsås gjorde 3-2 vilket innebar av vi ”snodde” den allsvenska platsen från Gais. Ett magiskt ögonblick!  
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? För att det är en härlig och inkluderande gemenskap med andra rättrogna samt att man får rabatt på souvenirer och bortaresor. Jag kan starkt rekommendera att åka med vår buss på bortaresorna!

Emil Åbonde

Ålder: 29
Yrke/sysselsättning: Företagsrådgivare Handelsbanken.
Styrelseroll, just nu: Suppleant.
Min plats på arenan: Alltid ståplats.
Favoritspelare i årets upplaga av ÖIS: Daniel Paulson.
Hur blev du ÖIS:are? Min morbror är Öisare och tog med mig och mina bröder på matcher i slutet av 90-talet. Fick gå på min första match mot Helsingborg hemma 1999, en match som jag främst minns för att det spöregnade och ÖIS som varit obesegrade inför matchen förlorade efter att ha släppt in ett mål i slutminuterna.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? Kul folk att resa på bortamatcher med och bra förmåner. 

Lennart Gustavsson

Ålder: 55
Yrke/sysselsättning: Ekonom.
Styrelseroll, just nu: Kassör.
Min plats på arenan: Svårt – en halvlek på långsida och en halvlek på kortsida… Men jag identifierar mig själv som en ”ståplatssupporter”!
Favoritspelare i årets upplaga av ÖIS: Daniel Paulson och Marcus Haglind Sangré. 
Hur blev du ÖIS:are? Bra fråga! Lite osäker, men älskade färgerna och klubbmärket! Farsan är gaisare och många kompisar började heja på blåvitt i mitten på 70-talet, så rebell som man var (är?), så blev det bara så att jag valde det vackraste sällskapet i världen.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? För att stötta ÖIS och våra härliga supportrar! Bli medlem i en härlig gemenskap som funnits sedan 1951 (troligen Sveriges äldsta supporterklubb?). Som medlem bidrar man till supporterkulturen kring ÖIS genom att till exempel förbättra våra förutsättningar till att kunna skicka bussar till så många matcher som möjligt. Eller direkt till ÖIS till exempel genom vår årliga sponsring av ett antal ungdomskontrakt bland mycket annat som vi gör för ÖIS!

Leif Johansson

Ålder: 80
Yrke/sysselsättning:
Pensionär. I yrkeslivet: Marknadschef.
Styrelseroll, just nu:
Suppleant.
Min plats på arenan:
Dawit Isaak-läktaren.
Favoritspelare i årets upplaga av ÖIS:
Daniel Paulson.
Hur blev du ÖIS:are?
1957. Oddevold – ÖIS. Agne Simonsson, Rune Börjesson och Gunnar Gren gjorde att jag fastnade för ÖIS 
Varför skall man bli medlem i Balders Hage?
Man skall vara medlem i Balders Hage för att stötta och påverka. 

Jonathan Larsson

Ålder: 28
Yrke/sysselsättning:
Ekonom.
Styrelseroll, just nu:
Ordförande och medlemsansvarig. Deltagare i kommunikationsgrupp.
Min plats på arenan:
Östra Stå, hemma som borta. 90 minuter sång per match ser jag själv som mitt mest centrala och viktigaste bidrag till ÖIS supporterkultur.
Favoritspelare i årets upplaga av ÖIS:
Daniel Paulson. Både för hur han rör sig och för sig på plan, och för den ur-ÖIS:are han är.
Hur blev du ÖIS:are?
Den klassiska anledningen – i min släkt håller man på ÖIS.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage?
Framförallt för att bibehålla en stark röst och kraft inom ÖIS supporterled. Övriga anledningar kan ni läsa om här.

Tomas Levin

Ålder: 63
Yrke/sysselsättning:
Ekonom/administratör.
Styrelseroll, just nu: Sekreterare.
Min plats på arenan: Sittplats.
Favoritspelare i årets upplaga av ÖIS: Alla, vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag.
Hur blev du ÖIS:are?
Min första och största fotbollsfavorit var Agne Simonsson och då blev det också en självklarhet att hålla på Lirarnas Lag!
Varför skall man bli medlem i Balders Hage?
Ett av flera bra sätt att stötta ÖIS. Balders Hage har anordnat bussresor till matcher ända sedan 80-talet och hjälper till att stötta laget på bortaplan. Man kan köpa souvenirer till medlemspris.

Eric Sutton

Ålder: 27
Yrke/sysselsättning: Jurist.
Styrelseroll, just nu: Ledamot. Reseansvarig, samt deltagare i eventgrupp.
Min plats på arenan: Östra Stå i alla väderstreck. Står gärna nära trumman, i klackkärnan. Att sjunga för ÖIS på Östra Stå och stötta visuellt från läktaren är det roligaste som finns, tycker jag. 
Favoritspelare i årets upplaga av ÖIS: Daniel Paulson.
Hur blev du ÖIS:are? Var på min första match ett av de stora derbyna mot blåvitt i början av 00-talet. Sen dess har ÖIS och läktarkulturen runt omkring varit mitt största intresse. Har våra vackra färger, ett par brassar och tifogruppen att tacka för det.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? Jag ser Balders Hage som det stora paraplyet att samla ÖIS-supportar i. Vi sysslar med diverse grejer, allt från försäljning av merch i samband med matcher till anordnande av ÖIS-fest och 1887-cup. Beroende på vad man tycker är viktigt och kul så finns det med säkerhet någon passande gren i supporterklubben att engagera sig i. Genom medlemsrabatter tjänar du in din medlemsavgift snabbt om du åker på ett par bortamatcher eller handlar vår merch. Som passiv medlem bidrar du till supporterkulturen kring ÖIS genom att till exempel bättra våra förutsättningar till att kunna skicka bussar till så många matcher som möjligt, eller direkt till ÖIS till exempel genom vår årliga sponsring av ett antal ungdomskontrakt. Att vara medlem i Balders Hage är helt enkelt en bra grej för den som älskar ÖIS och värdesätter gemenskapen som supporterkulturen runt omkring bidrar till.

Åsa Svensson

Ålder: 28
Yrke/sysselsättning:
Sälj och marknadsföring på Ecofair 
Styrelseroll, just nu:
Ledamot. Deltagare i souvenirgrupp och kommunikationsgrupp.
Min plats på arenan:
Östra Stå.
Favoritspelare i årets upplaga av ÖIS:
Svårt att välja då det finns många favoriter i ÖIS just nu. Men säger nog Marcus Haglind Sangré för tryggheten i vår defensiv. Men måste också säga Isak Dahlqvist som har varit rolig att följa på försäsongen och som känns väldigt lovande framöver! 
Hur blev du ÖIS:are?
Denna ständiga fråga! Med en blåvit far och en icke-fotbollsintresserad släkt så kan det verka lite konstigt. Men måste nog ändå ge min mamma äran då hon alltid varit lite ÖISare utan att egentligen följa ÖIS. Är väldigt tacksam att jag redan i tidig ålder gick mot strömmen och valde det finaste av sällskap! 
Varför skall man bli medlem i Balders Hage?
Bli medlem i Balders Hage dels för att stötta ÖIS, men också för att få ta del av alla medlemsförmåner i webbshop och på resor.

Josefine Utbult Carlsson

Ålder: 29
Yrke/sysselsättning:
Lagermedarbetare/truckförare.
Styrelseroll, just nu:
Vice ordförande. Deltagare i souvenirgrupp, eventgrupp och kommunikationsgrupp.
Min plats på arenan:
Innan matchen hittar ni mig på sittplats där jag står vid Balders Hages souvenirbord. Efter det springer jag över till ståplatsläktaren och tar ett varv i Östra Baren innan jag ställer mig på Östra Stå.
Favoritspelare i årets upplaga av ÖIS:
Jag är svag för trotjänare så Paulson är givetvis en favorit! Sen gillar jag även Andreasson, jag hoppas att han får mer speltid i år. Segermålet mot Gais förra våren kommer jag sent glömma!
Hur blev du ÖIS:are?
Min pappa älskar ÖIS och skrev in mig som medlem när vi var på BB. Så man kan säga att jag varit öisare sen födseln! 
Varför skall man bli medlem i Balders Hage?
Om man värnar om en positiv supporterkultur ska man absolut bli medlem i Balders Hage. Vi jobbar ständigt för att stötta ÖIS så bra vi bara kan. Detta gör vi genom att organisera bortaresor, arrangerar evenemang (ÖIS-fest), betalar ungdomskontrakt med mera. Är man medlem i Balders Hage får man också rabatt på bortaresor och souvenirer. Bara en sån sak!

Rulla till toppen
Scroll to Top