Balders Hages styrelse 2021

Halva året har gått, och äntligen har arenorna börjat öppna upp sig för oss att gå på fotboll igen, åtminstone lite grann. Så, sent påkommet eller ej, tänkte vi att det är dags för er medlemmar att lära känna oss som sitter i styrelsen lite bättre. Så, nedan följer några korta frågor och svar för varje sittande medlem i Balders Hages styrelse 2021. (För visuellt igenkännande av oss, se vår styrelseflik här på hemsidan.)

Sandra Arvidsson

Ålder: 53
Yrke/sysselsättning: E-handelskoordinator.
Styrelseroll, just nu: Suppleant. Deltagare i eventgrupp samt kommunikationsgrupp.
Min plats på arenan: Jag känner mig lika hemma på stå som sitt, jag brukar köpa årskort på sittplats för att kunna gå dit jag vill. Oftast blir det ståplats, men ibland vill jag sitta på långsidan och se på matchen.
Favoritspelare i ÖIS genom tiderna: Björn Anklev och Jakob Lindström. Samma motivering för båda: blicken, inställningen och hjärtat.
Första ÖIS-matchen på plats: April 1979, jag tror det var mot Mjällby.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? Balders Hage stöttar ÖIS med allt från ungdomskontrakt, Agne-stipendiet och arbetskraft till att vara diskussionspartner till styrelsen i ÖIS. Man får rabatt på bortaresor och på souvenirer. Min första bortaresa med Balders Hage kände jag knappt någon men det tog inte lång tid före jag var en del av en fantastisk gemenskap. Olika åldrar och bakgrunder blandas på ett fint sätt. Som medlem i Balders Hage stöttar man alltså både supporterkulturen och ÖIS.

Mattias Bladmyr

Ålder: 21
Yrke/sysselsättning: Läser till bibliotikarie i Borås.
Styrelseroll, just nu: Ledamot. Ansvarig för Östra Baren, och deltagare i kommunikationsgrupp.
Min plats på arenan: Lite olika! För det mesta hittar man mig högt upp på ståplats vrålandes ”nEr MED FLAGGJÄVLeN”. Ibland tar jag en mazarin och en kopp kaffe på långsidan. Spelas det musik i Östra Baren? Då är jag ofta i närheten.
Favoritspelare i ÖIS genom tiderna: Det här får vi kategorisera lite. Spelaren med bäst ramsa? Boyd Boyd Boyd – blixten i från Zambia. Närmast hjärtat? William Atashkadeh. Högst kvalité – Aílton.
Första ÖIS-matchen på plats: Ingen aning. Troligtvis sovandes i barnvagn bakom mål på gamla Gamla Ullevi. Första riktigt medvetna matchen? Premiären mot Husqvarna 2015.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? Rabatterna! Framförallt på bortaresor. Då får du även träffa oss här i styrelsen. Häng med!

Michael Bossen

Ålder: 28
Yrke/sysselsättning: Läser till sjöbefäl på sjöfartshögskolan i Kalmar.
Styrelseroll, just nu: Suppleant. Deltagare i eventgrupp.
Min plats på arenan: Ståplats med ramsor och gemenskap i all ära. Men långsidan en solig försommardag med varmkorv och en kopp kaffe är oslagbart. 
Favoritspelare i ÖIS genom tiderna: Jag kan givetvis säga mäster Sören Börjesson och Allbäck. Men kanske lite oväntat så gillar jag Ackermann väldigt mycket. En ung spelare med till synes stort klubbhjärta och rätt inställning!
Första ÖIS-matchen på plats: Det kommer jag faktiskt inte ihåg. 
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? ÖIS engagerar, ÖIS är gemenskap. Även om pandemi-tider har pausat verksamheten så är gemenskap en av de viktigaste delarna i supporterskapet.

Lennart Gustavsson

Ålder: 54
Yrke/sysselsättning: Ekonom.
Styrelseroll, just nu: Kassör.
Min plats på arenan: Svårt – en halvlek på långsida och en halvlek på kortsida ju…Men jag identifierar mig själv som en ”ståplatssupporter”!
Favoritspelare i ÖIS genom tiderna: Stig-Olof Berg (straffen -80 som tog oss upp i allsvenskan och skickade gais tillbaka till div 2 södra efter 5 minuter i allsvenskan), Sören Börjesson (Mr. ÖIS), Marcus Allbäck (#11), och Afonso Alves (blåvittdödare i flera derbyn i början på 00-talet!).
Första ÖIS-matchen på plats: Sent 70-tal, troligen 1977 eller 1978.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? För att stötta ÖIS och våra härliga supportrar! Bli medlem i en härlig gemenskap som funnits sedan 1951 (troligen Sveriges äldsta supporterklubb?).

Leif Johansson

Ålder: 79
Yrke/sysselsättning: Pensionär. I yrkeslivet: Marknadschef.
Styrelseroll, just nu: Ledamot.
Min plats på arenan: Dawit Isaak-läktaren.
Favoritspelare i ÖIS genom tiderna: Några stycken! Agne Simonsson, Rune Börjesson, Lennart Wing, Marcus Allbäck, Magnus Källander och Sören Börjesson.
Första ÖIS-matchen på plats: Uddevalla, 1957 mot Oddevold.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? Man skall vara medlem i Balders Hage för att stötta och påverka. 

Jonathan Larsson

Ålder: 27
Yrke/sysselsättning: Ekonom.
Styrelseroll, just nu: Ordförande och medlemsansvarig. Deltagare i kommunikationsgrupp.
Min plats på arenan: Östra Stå, hemma som borta. 90 minuter sång per match ser jag själv som mitt mest centrala och viktigaste bidrag till ÖIS supporterkultur.
Favoritspelare i ÖIS genom tiderna: Man vill ju säga hur många som helst. Det tydligaste är väl ändå Marcus Allbäck – första idolen är svår att släppa. Men även Aílton Almeida, Valter Tomaz Jr, Pavel Zavadil och pre-2014-Peter Abrahamsson.
Första ÖIS-matchen på plats: Skärhamns IK-ÖIS i Svenska Cupen, 2000. Allsvenska debuten kom 2002 hemma mot Malmö FF. Känslan av när man för första gången tog sig upp för trapporna till läktaren på gamla Gamla Ullevi och såg den färgstarka värld som öppnade sig framför en är det som på något sätt fortfarande håller mig kvar inom fotbollen.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? Framförallt för att bibehålla en stark röst och kraft inom ÖIS supporterled. Övriga anledningar kan ni läsa om här.

Tomas Levin

Ålder: 62
Yrke/sysselsättning: Ekonom/administratör.
Styrelseroll, just nu: Sekreterare.
Min plats på arenan: Sittplats.
Favoritspelare i ÖIS genom tiderna: Agne Simonsson, Örjan Persson, Kenneth Nilsson, Birger ”Böda” Olofsson, Sören Börjesson, Stig-Olof Berg, Göran Ramstedt, Sonny Åberg, Janne Hellström, Stuart McManus, Marcus Allbäck och Afonso.
Första ÖIS-matchen på plats: ÖIS-Djurgården, 31/5-64.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? Ett av flera bra sätt att stötta ÖIS. Balders Hage har anordnat bussresor till matcher ända sedan 80-talet och hjälper till att stötta laget på bortaplan. Man kan köpa souvenirer till medlemspris.

Eric Sutton

Ålder: 26
Yrke/sysselsättning: Jurist. Jobbar med hyresrättsliga frågor på ett kommunalt bolag. 
Styrelseroll, just nu: Ledamot. Reseansvarig, samt deltagare i eventgrupp.
Min plats på arenan: Östra Stå i alla väderstreck. Står gärna nära trumman, i klackkärnan. Att sjunga för ÖIS på Östra Stå och stötta visuellt från läktaren är det roligaste som finns, tycker jag. 
Favoritspelare i ÖIS genom tiderna: Jag har haft årskort sedan -09 och flyttade till Göteborg -13. Har varma känslor för Hannes Sahlin eftersom han varit med i truppen i princip hela tiden när jag varit som mest aktiv i mitt supporterskap. En konstant, och värdig och fin representant för ÖIS. Annars har jag brassarna från tidigt 00-tal med Afonso i spetsen, tillsammans med ÖIS tifogrupp, att tacka för att jag blev kär i ÖIS. Att Aílton spelar i laget nu igen är väldigt stort.
Första ÖIS-matchen på plats: Det var ett av de stora derbyna på Ullevi mot ifk 02 eller 03. Det grämer mig något oerhört att jag inte vet vilket med säkerhet. Men skulle tro att det var vårderbyt -02, vinst 2-1.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? Jag ser Balders Hage som det stora paraplyet att samla ÖIS-supportar i. Vi sysslar med diverse grejer, allt från försäljning av merch i samband med matcher till anordnande av ÖIS-fest och 1887-cup. Beroende på vad man tycker är viktigt och kul så finns det med säkerhet någon passande gren i supporterklubben att engagera sig i. Genom medlemsrabatter tjänar du in din medlemsavgift snabbt om du åker på ett par bortamatcher eller handlar vår merch. Som passiv medlem bidrar du till supporterkulturen kring ÖIS genom att till exempel bättra våra förutsättningar till att kunna skicka bussar till så många matcher som möjligt, eller direkt till ÖIS till exempel genom vår årliga sponsring av ett antal ungdomskontrakt. Att vara medlem i Balders Hage är helt enkelt en bra grej för den som älskar ÖIS och värdesätter gemenskapen som supporterkulturen runt omkring bidrar till.

Åsa Svensson

Ålder: 27
Yrke/sysselsättning: Service manager på SEB.
Styrelseroll, just nu: Suppleant. Deltagare i souvenirgrupp och kommunikationsgrupp.
Min plats på arenan: Östra Stå.
Favoritspelare i ÖIS genom tiderna: Björn Anklev och Marcus Allbäck.
Första ÖIS-matchen på plats: ÖIS-Öster, 2003.
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? Bli medlem i Balders Hage dels för att stötta ÖIS, men också för att få ta del av alla medlemsförmåner i webbshop och på resor. 

Josefine Utbult Carlsson

Ålder: 28
Yrke/sysselsättning: Student, jobbar extra som budbilsförare.
Styrelseroll, just nu: Vice ordförande. Deltagare i souvenirgrupp, eventgrupp och kommunikationsgrupp.
Min plats på arenan: Innan matchen hittar ni mig på sittplats där jag står vid Balders Hages souvenirbord. Efter det springer jag över till ståplatsläktaren och tar ett varv i Östra Baren innan jag ställer mig på Östra Stå.
Favoritspelare i ÖIS genom tiderna: 2008 var ett magiskt år och truppen likaså! Marcus Allbäck, Boyd Mwila, Björn Anklev och inte minst Pavel Zavadil. Den sistnämnde hade en otrolig högerfot och la fantastiska frisparkar. Han fick spela både centralt och till vänster, offensivt och defensivt men han klarade allt galant. Han var helt enkelt oslagbar! 
Första ÖIS-matchen på plats: Jag var bara ett litet barn när farsan släpande med mig på min första ÖIS-match. Tidigt 90-tal. Sen dess har jag varit fast! 
Varför skall man bli medlem i Balders Hage? Om man värnar om en positiv supporterkultur ska man absolut bli medlem i Balders Hage. Vi jobbar ständigt för att stötta ÖIS så bra vi bara kan. Detta gör vi genom att organisera bortaresor, arrangerar evenemang (ÖIS-fest), betalar ungdomskontrakt med mera. Är man medlem i Balders Hage får man också rabatt på bortaresor och souvenirer. Bara en sån sak!

Balders Hage

Rulla till toppen
Scroll to Top