Lägesuppdatering – oktober, 2021

Dags för en ny lägesuppdatering från Balders Hages verksamhet. I våras publicerade vi en text kring vad som där och då var aktuellt och som skett under den senaste tiden i och kring supporterklubben. Sedan dess har en sommar gått, och vi är nu mitt uppe i höstens härligheter. Så vad som nu följer är några punkter kring vad som bland annat skett sedan senaste uppdateringen.

1887 Cup/Fotbollsfestival

En fotbollsfestival anordnades den 4:e september på ÖIS-gården av ÖIS styrelse och kansli tillsammans med Balders Hage och Östra Stå samt ÖIS SLO. Balders Hages främsta del i det hela var den årligt återkommande 1887 Cup, som för första gången inkorporerades i denna nystartade fotbollsfestival. Det blev en succé – cupen var välfylld, med åtta lag spelandes, där ÖIS Personal (med flera gamla A-lagsspelare i truppen!) stod som segrare efter en seger efter förlängning i finalen. Festivalen i övrigt innehöll bland annat en poängpromenad, kioskförsäljning och fotbollsspelande mellan herrarnas A-lag och en mängd knattar från ÖIS olika juniorlag. Soligt och varmt väder hjälpte till att göra gården välfylld och dagen till en mycket trevlig sådan, som vi siktar på ska byggas vidare på till nästa år. Vi från Balders Hage vill tacka ÖIS, Östra Stå och övriga volontärer för ett fint samarbete!

70-årsjubileum

Året är 2021, vilket innebär att 1951, då Balders Hage grundades, inträffade för 70 år sedan. Detta firades på det bästa sätt som var möjligt sommaren 2021, med tanke på de diverse restriktioner som ännu inte hade lyfts. Ett trettiotal medlemmar i supporterklubben tillsammans med inslag ur styrelsen träffades på Feskar Brittas Kro i Eriksberg den 18/7, på dagen 70 år sedan grundandet, där ett ÖIS-quiz med musikinslag från Balders Hage-medlemmen Douglas Källstedt Georgson hölls. Ett stort tack skickas till er som hjälpte till att ro eventet i hamn, och givetvis till er som dök upp och gjorde det hela till en trevlig tillställning. Vid 75-årsjubileet hoppas vi kunna erbjuda fler av er medlemmar chansen att fira!

Bortaresor

Äntligen har vi ju kunnat börja gå på fotboll på riktigt igen! Ett antal bortaresor har anordnats i Balders Hages regi sedan restriktionerna tagits bort från landets arenor. Hittills har vi tillsammans besökt Borås, Växjö, Värnamo och Jönköping. Planerna framöver är att skicka buss till de avslutande bortamatcherna i Västerås och Stockholm. (Mer info om resan till Västerås här!)

Övriga, korta punkter

På ÖIS-galan den 4:e december kommer vi att dela ut det årliga Agne-stipendiet till två förhoppningsvis lyckliga vinnare. Läs mer om vad detta innebär här.

Balders Hage tar ställning mot villkorstrappan, vilket kommer att synas på olika sätt framöver. Ni kan själva göra detsamma genom att skriva på en namninsamling mot denna strategi som riskerar att fördärva allt fint arbete supporterskaror runt om i landet har byggt upp under en lång tid på våra svenska läktare. Mer info hittar ni här.

Balders Hage

Rulla till toppen
Scroll to Top